vaccinatie Corona – Huisartspraktijk Brouwersgracht – Amsterdam
Brouwersgracht 56/HS 1013 GX Amsterdam Tel:020-6247751 020-6206849
Header afbeelding

Terug naar overzicht

vaccinatie Corona

Dit najaar kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil een herhaalprik krijgen met het vernieuwde mRNA-vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer, ongeacht het vaccin waarmee u eerder bent gevaccineerd. Het is niet mogelijk een voorkeur uit te spreken. Wel dient u de volledige basisserie van de coronavaccinatie te hebben afgerond, te weten minimaal 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of Novavax, of  1 prik met Janssen.

Als u korter dan 3 maanden geleden een Corona vaccinatie heeft gehad óf zelf een Corona infectie heeft doorstaan, dan heeft u zichzelf als het ware al geboosterd en kunt u de herhaalprik beter 3 maanden uitstellen.

Er hoeft géén interval meer te zitten tussen de Covid-19 vaccins en andere vaccins zoals bijvoorbeeld de griep- of pneumokokkenvaccinatie.

Zorgmedewerkers, bewoners van zorginstellingen en degenen die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zijn eerder aan de beurt geweest.

Wacht rustig de oproep af.  Deze wordt gestuurd naar uw huisadres.

Op www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/ leest u de actuele informatie.

Via de website www.planjeprik.nl kunt u 24 uur per dag een afspraak inplannen voor de herhaalprik. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. U kunt ook het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer bellen via 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.

 

Publicatiedatum: 05-11-2021